Maďarský krůtí perkelt se zelím
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtích stehen
- 1 sklenice kysaného zelí
- 1 brambor
- 1 červená paprika
- 1 bílá paprika nebo zelená paprika
- 2 cibule
- 2 dl bílého vína
- vývar
- bobkový list
- snítka tymiánu
- jalovec
- pepř
- 2 PL sladké maďarské papriky
- sůl
- olej
Postup Maďarský krůtí perkelt se zelím
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme, osolíme, zaprášíme paprikou, promícháme a podlijeme trochou vývaru nebo vody. Necháme asi 15 minut dusit a pustit šťávu.
Poté přihodíme jalovec, bobkový list, pepř a tymián (nemusí být).
Vmícháme kysané zelí, nastrouhaný syrový brambor, podlijeme vínem, promícháme a dusíme skoro do měkka. Ke konci přidáme pokrájené papriky a dovaříme asi 15 minut.