Vepřové kostky po portugalsku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 pórek
- 2 rajčata
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 600 g brambor
- 1 kg vepřového masa (pokrájeného na kostky)
- Omáčka:
- 100 ml olivového oleje
- 4 snítky tymiánu
- 4 stroužky česneku
- 1 čerstvá paprika
- 2 lžíce medu
- 2 bobkové listy
- 300 ml bílého vína
Postup Vepřové kostky po portugalsku
Postup přípravy receptu
-
Do pečicí nádoby vložíme nahrubo nakrájenou zeleninu a navrch na větší kostky nakrájené maso. Menší brambory (nebo větší pokrájené) i se slupkou vmáčkneme mezi maso.
Všechny ingredience na omáčku rozmixujeme a nalijeme na maso, osolíme, opepříme, navrch rozložíme pár snítek tymiánu a pečeme 2 hodiny při 180−200°C, či při nižší teplotě déle (např. 150°C 3 hodiny), až je maso měkké. Máme-li méně brambor, tak si ještě vedle v pekáčku upečeme pár brambor navíc.