Vepřové kostky po portugalsku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 pórek
2 rajčata
2 mrkve
1 cibule
600 g brambor
1 kg vepřového masa (pokrájeného na kostky)
Omáčka:
100 ml olivového oleje
4 snítky tymiánu
4 stroužky česneku
1 čerstvá paprika
2 lžíce medu
2 bobkové listy
300 ml bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Do pečicí nádoby vložíme nahrubo nakrájenou zeleninu a navrch na větší kostky nakrájené maso. Menší brambory (nebo větší pokrájené) i se slupkou vmáčkneme mezi maso.

  2. Všechny ingredience na omáčku rozmixujeme a nalijeme na maso, osolíme, opepříme, navrch rozložíme pár snítek tymiánu a pečeme 2 hodiny při 180−200°C, či při nižší teplotě déle (např. 150°C 3 hodiny), až je maso měkké. Máme-li méně brambor, tak si ještě vedle v pekáčku upečeme pár brambor navíc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!