Lívance z rýžové mouky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1 hrnek rýžové mouky
- 1/2 hrnku plnotučného mléka
- 1 vejce
- 2 lžíce jogurtu
- 2 lžíce třtinový cukr (či jiné sladidlo)
- 1/2 kypřícího prášku (použila jsem bezfosfátový)
Postup Lívance z rýžové mouky
Postup přípravy receptu
-
Všechny uvedené suroviny vyšlehejte v těsto, které je poměrně řídké, konzistencí podobné například palačinkovému.
Pro lívance pečte na pánvi vymazané troškou tuku (na mé s kvalitním nepřilnavým povrchem to dokonce šlo úplně bez něj). Pro vafle nalijte těsto do vaflovače - velmi opatrně, aby se vám nerozteklo - jak jsem již zmínila, je řidší než klasické vaflové těsto a opatrně se s ním musí zacházet i při vytahování z vaflové formy, ale při troše šikovnosti a opatrnosti se vám podaří upéct krásnou vafli;o).
Potírala jsem marmeládou a tvarohem s čokoládou, zakápla datlovým sirupem a osvěžila ovocem.