Čínské kuře-Kung-pao
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1/2 kg kuřecího masa (prsa, příp. vykostěné tmavé maso)
- 2-3 hrsti arašídů (nebo nasekaných mandlí)
- 1/2 čajové lžičky glutamanu sodného (nemusí být)
- 2-3 lžíce tapioca mouky
- cca 1 dcl sójové omáčky
- arašídový olej
- 1 malá chilli paprička nebo 1 stroužek česneku – podle chuti
- 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru (případně nakládaného)
- 1 čajové lžičky koření pěti vůní (nebo Pae Lo koření)
- 1/2 čajové lžičky soli
- Také můžeme přidat:
- bambusové výhonky
- nakládané kukuřičky
- zeleninu podle chuti
Postup Čínské kuře-Kung-pao
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájejte na proužky, v míse smíchejte s polovinou sójové omáčky, kořením pěti vůní, solí, zázvorem, tapioka moukou, glutamanem.
Nechte marinovat minimálne 1/2 hodiny v ledničce (čím déle, tím lépe, můžete nechat marinovat i do druhého dne).
Na pánvi rozpalte olej (cca 4-5 PL). Pokud chcete jídlo pikantní, osmažte 1 rozdrobenou chilli papričku (můžete použít i chilli omáčku) nebo nakrájený česnek.
Přidejte maso a osmažte ho ze všech stran cca 3-4 minuty, dokud nezhnědne.
Potom přidejte arašídy a smažte další asi 3 minuty.
Nakonec přidejte zbytek sójové omáčky a zeleninu.
Jídlo teď začne prskat a syčet, maso zhnědne do finální podoby. Podávejte s rýží a zeleninovou oblohou.