Ruské kuře na smetaně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- máslo
- 1 cibule
- 1/8 l smetany
- 1/8 l vývaru, třeba z masoxu
- 1 lžíce strouhaného chleba
- sůl
- pepř
- mletý zázvor
- muškátový oříšek
Postup Ruské kuře na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Kuře omyjeme. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a kuře na něm pomalu opékáme. Pečeme na velmi malém ohni, aby se máslo nepřepálilo a nezhořklo.
Když je kuře napůl upečené, tak se vyndá a rozdělí na porce. Vrátíme zpátky a osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem. Přidáme nastrouhaný muškátový oříšek- množství podle chuti.
Když je maso do zlatova a měkké, přidáme nakrájenou cibuli a zpěníme. Jakmile se začne barvit zalijeme smetanou a vývarem, přidáme strouhaný chleba a hrnec přikryjeme.
Necháme na mírném ohni 20 minut a pak omáčku přecedíme. Podáváme s knedlíky, rýží apod.