Ruské pirohy s uzeným masem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 20 g droždí
- 150 ml vlahého mléka
- 450 g prosáté hladké mouky
- špetka cukru
- lžička soli
- půlka rozehřátého vlahého másla
- 3 vejce +1 vejce na potření
- Náplň:
- 1 cibule
- olej
- sůl a pepř
- asi 500 g uzeného masa
- hrst nasekané petrželky
Postup Ruské pirohy s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Do hrníčku rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, lžičku mouky a trochu vlahého mléka, promícháme a necháme asi 10 minut vykynout.
Náplň: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené nebo umleté maso, podle chuti osolíme a opepříme a orestujeme. Vmícháme nasekanou petrželku.
Do mísy prosejeme mouku a promícháme se solí, přidáme ostatní suroviny a propracujeme těsto. Je trochu lepivé, ale tak to má být. Poprášíme moukou a přikryjeme folií. Necháme kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Pak vyklopíme na moukou posypaný vál a rozdělíme na zhruba 30 stejně velkých dílků. Z každého uválíme kuličku a necháme ještě kynout. Každou kuličku pak vyválíme na placičku asi půl cm silnou a dáme náplň, přeložíme a vidličkou přimáčkneme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 200 st. dozlatova.