Smetanové brambory na dva způsoby
Recepty, PřílohySuroviny
- S rozmarýnem a sýrem:
- brambory
- smetana
- sůl
- máslo
- lístky rozmarýnu
- strouhaný sýr Gran Moravia
- S kmínem:
- brambory
- smetana
- drcený kmín
- sůl
- máslo
Postup Smetanové brambory na dva způsoby
Postup přípravy receptu
-
Brambory dobře omyjeme a nakrájíme je na plátky. Rozmarýnové lístky (pokud použijeme) drobně nasekáme, zapékací mísu vymažeme máslem.
Do mísy vrstvíme plátky brambor, které vždy osolíme, pokapeme smetanou a posypeme buď kmínem nebo sýrem a rozmarýnem. Opět vrstva brambor a znovu ji pokapeme smetanou a okořeníme (příp. posypeme sýrem). Končíme vrstvou brambor, solí, kořením a smetanou.
Upečeme v předehřáté troubě (190-200°C) dozlatova, dočervena.