Lžičková buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 20 polévkových lžic polohrubé mouky
- 20 polévkových lžic mléka
- 10 polévkových lžic (trošku zchladlého) rozehřátého tuku
- 10 polévkových lžic cukru (většinou nahrazuji stejným množstvím medu)
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilka (nemusí být)
- Náplň:
- v mém případě jsem použila třešně a růžovou smetanu...
- 5 plátků želatiny
- kůra z jednoho pomeranče
- 400 ml zakysané smetany
- 250 ml bílého jogurtu
- 80 ml růžového sirupu (když nemám růžový, použiji bezový nebo meduňkový)
- 2 hrsti okvětních plátků růží
Postup Lžičková buchta
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uděláme náplň: smetanu s jogurtem rozmíchám dohladka, připravím želatinu podle návodu na obale a vliji ji do smetanovo-jogurtové směsi, přidám kůru z jednoho pomeranče, sirup a okvětní plátky růží. Vše promíchám a nechám v chladu.
Připravíme těsto: nejdříve smíchám veškeré suché ingredience (mouka, vanilka, prášek do pečiva, popřípadě cukr). Poté přidám všechna vejce, tuk, mléko a popřípadě med (ten používám pampeliškový nebo včelí). Promíchám, vliji na plech a rozetřu, jelikož těsto bude trochu tuhé.
Jako poslední na těsto rozetřu náplň, vsadím do ní omyté a očištěné třešně a peču asi 40-60 minut.