Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 balení (250 g) sušenek Lotus
- 400 g smetany ke šlehání
- 400 g mascarpone
- 1-2 vanilkové cukry
- lžička rumu
- Na posypání:
- 150 g rumových perníčků
- 1-2 lžíce mletých oříšků
Postup Nepečený Lotus řez s krémem mascarpone
Postup přípravy receptu
-
Šlehačky, mascarpone, cukr a rum vyšleháme do hustého krému. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu.
Připravíme vhodnou misku nebo pekáček (20x20 cm) a vyložíme ho potravinovou folií.
První řadu vyskládáme sušenkami, následuje krém, pak sušenky a opakujeme až do spotřebování všech surovin. Poslední vrstva je tenká vrstva krému.
Rumové perníčky rozmixujeme a smícháme s ořechy. Tím posypeme horní vrstvu a boky.
Pekáček zakryjeme alobalem nebo fólií a dáme na noc vychladit.