Šmakounova quesadilla

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

100 g Šmakouna Mexico
2 kukuřičné tortilly
100 g čedaru
60 g kukuřice
60 g uvařených červených fazolí
1-2 rajčata
1/2 červené cibule
čerstvý koriandr
chilli papričky dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata si nakrájíme na malé kostičky, cibuli na tenká půl kolečka. Čedar nahrubo nastrouháme a Šmakouna pokrájíme na kousky.

  2. Rozehřejeme pánev, položíme na ni tortillu a na polovinu přidáme všechny ingredience (polovinu množství) - rajčata, cibuli, Šmakoun, kukuřici, fazole, posekaný koriandr (já ho dnes bohužel nesehnala, tak jsem posypala sušeným) a čedar.

  3. Přehneme, opatrně obrátíme a za 3 minuty je hotovo. Čedar musí být rozteklý a na tortille tmavá místa. Stejným způsobem uděláme druhou.

  4. Quesadillu můžete rozkrájet i na trojúhelníky, ale já ji mám raději takto v celku. Pokud děláte pro děti jako já, tak určitě papričky nedávejte. Pokud děláte pro sebe, tak si klidně přidejte dle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!