Cuketový guláš II

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

3 cibule
olej
3 lžičky sladké papriky
1 velká cuketa tykev nebo patizon případně několik mladých zelených cuketek
1 lžička kmínu
1 stroužek česneku
1 lžička majoránky
sůl
pepř
1-2 lžíce mouky na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Zasypeme sladkou paprikou, promícháme, aby se paprika rozpustila v tuku, a zalijeme hrnečkem vody.

  2. Přidáme česnek, kmín, majoránku, osolíme, opepříme a vložíme očištěnou a na kostičky nakrájenou cuketu. Za občasného zamíchání dusíme pod pokličkou, až je cuketa měkká (cca 15 minut).

  3. Podle potřeby doléváme vodu. Zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody a alespoň 5 minut společně provaříme. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

  4. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem, posypané drobně nakrájenou cibulkou nebo pórkem a pro příznivce pokapané gulášovým tekutým kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!