Pečená husí ramínka
Recepty, Pomalý hrnecPostup Pečená husí ramínka
Postup přípravy receptu
-
Jednotlivé porce husích ramínek osolíme, opepříme a okmínujeme.
Do pomalého hrnce (dále PH) naskládáme ramínka a podlijeme vývarem.
PH přikryjeme poklicí a pomalíme na stupeň HIGH 3 hodiny a poté na stupeň LOW další 3 hodiny.
Po uvedené době jsou ramínka krásně měkká a po vyjmutí je dozlatova a křupava opečeme pod grilem, třeba v mikrovlnné troubě. Stačí jim 5 minut.
Výpek zbavíme větší části tuku a přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a zahustíme malou lžičkou máslové jíšky.
Necháme zlehka ještě 10 minut provařit.
Poté omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme výjimečně místo zelí s knedlíkem s vařenou rýží.