Pečená husí ramínka

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

4 husí ramínka
1/4 litru drůbežího vývaru
sůl
pepř
kmín
máslová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Jednotlivé porce husích ramínek osolíme, opepříme a okmínujeme.

  2. Do pomalého hrnce (dále PH) naskládáme ramínka a podlijeme vývarem.

  3. PH přikryjeme poklicí a pomalíme na stupeň HIGH 3 hodiny a poté na stupeň LOW další 3 hodiny.

  4. Po uvedené době jsou ramínka krásně měkká a po vyjmutí je dozlatova a křupava opečeme pod grilem, třeba v mikrovlnné troubě. Stačí jim 5 minut.

  5. Výpek zbavíme větší části tuku a přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a zahustíme malou lžičkou máslové jíšky.

  6. Necháme zlehka ještě 10 minut provařit.

  7. Poté omáčku dochutíme solí a pepřem. Podáváme výjimečně místo zelí s knedlíkem s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!