Pórková omáčka s vejci a kapary
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1/2 pórku
- 3-4 vejce natvrdo
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce kaparů
- 2-3 lžíce drobně nasekaného kopru (pažitky)
- hrnek masového vývaru
- hrnek mléka+podle potřeby na zředění
- 50 ml smetany
- 2 kuličky nového koření
- sůl
- pepř
- pár kapek z citronu
- špetka cukru
Postup Pórková omáčka s vejci a kapary
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme na půlkolečka a zpěníme na másle. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme studeným vývarem a mlékem. Přidáme koření a vaříme cca 15 minut. V průběhu mícháme a zředíme podle potřeby.
Po uvaření přidáme kapary a smetanu. Povaříme dalších asi pět minut a přimícháme kopr nebo pažitku. Nakonec opatrně vmícháme nakrájená vejce a omáčku už jen prohřejeme. Dochutíme a podáváme s vařenými bramborami.