Dort JAGERMEISTER

Recepty, Dorty

Suroviny

KORPUS:
- 100 ml oleje
- 100 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 1 lžíce rumu
- 180 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 125 ml mléka
KRÉM:
- 1 kostka (250g) másla
- 1 čokoládový pudink
- 1 vanilkový cukr
- 500 ml mléka
- 2 žloutky
- 1 mléčná čokoláda
OSTATNÍ:
- 2 ks banánů
- bílkový krém (vyšlehané bílky s moučkovým cukrem do správné konzistence)
- potahovací hmota Smartflex Velvet
- potravinářská barviva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mléko a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.

  2. A nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Takto připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané formy.

  3. Pudink připravíme podle návodu na obalu, jen do mléka zamícháme vanilkový cukr místo moučkového. Když pudink začne houstnout, nasypeme do něj na kousky nakrájenou mléčnou čokoládu. Vychladlý pudink pak po lžících vmícháme do vyšlehaného másla se žloutky.

  4. Korpus rozřízneme v půli a pomažeme krémem, na krém naskládáme nakrájené kousky banánů, znovu potřeme krémem a přiklopíme. Celý dort pak pomažeme máslovým krémem a zahladíme tak nedokonalosti.

  5. Z fondánu si vyválíme cca 3 mm tlustou placku potřebných rozměrů a dort jím potáhneme. Z fondánu obarveného na oranžovo pak vykrájíme podle z papíru vytvořených šablon nápis a vytvoříme pruhy.

  6. Všechno pak přilepíme na dort těsně po natření černým potravinářským barvivem. Obrázek jelena vytvoříme bílkovým krémem obarveným na oranžovo pomocí zdobičky a šablony, až černá barva zaschne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!