Zapečený květákový mozeček

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 květák
1 zelená paprika
1 červená paprika
1 cibule
1 pórek celý
pepř
kmín
muškátový oříšek
sůl
20 dkg točeného salámu
2 vejce
1/2 smetany 12% - nemusí být
sýr eidam strouhaný
petrželka
rajče na ozdobu
celozrnný rohlík jako příloha

Postup přípravy receptu

  1. Ve slané vodě uvaříme do středně měkka květák, poté slejeme vodu, rozšťoucháme, osolíme, opepříme, přidáme kmín a drcený muškátový oříšek.

  2. Zatímco se vařil květák, na pánvi osmažíme cibulku - nejlépe červenou - pro barevnost, obě dvě papriky, pórek.

  3. Poté vše smícháme s květákem, přidáme na kostičky nakrájený točený salám, dáme do vymazané zapékací misky, zalejeme rozšlehanými vejci se smetanou a pečeme 20 minut v předehřáté troubě.

  4. 10 minut před koncem posypeme strouhaným sýrem.

  5. Na talíři ozdobíme petrželkou a rajčetem, podáváme s celozrnným rohlíkem!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!