Zapečený květákový mozeček
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 květák
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 1 pórek celý
- pepř
- kmín
- muškátový oříšek
- sůl
- 20 dkg točeného salámu
- 2 vejce
- 1/2 smetany 12% - nemusí být
- sýr eidam strouhaný
- petrželka
- rajče na ozdobu
- celozrnný rohlík jako příloha
Postup Zapečený květákový mozeček
Postup přípravy receptu
-
Ve slané vodě uvaříme do středně měkka květák, poté slejeme vodu, rozšťoucháme, osolíme, opepříme, přidáme kmín a drcený muškátový oříšek.
Zatímco se vařil květák, na pánvi osmažíme cibulku - nejlépe červenou - pro barevnost, obě dvě papriky, pórek.
Poté vše smícháme s květákem, přidáme na kostičky nakrájený točený salám, dáme do vymazané zapékací misky, zalejeme rozšlehanými vejci se smetanou a pečeme 20 minut v předehřáté troubě.
10 minut před koncem posypeme strouhaným sýrem.
Na talíři ozdobíme petrželkou a rajčetem, podáváme s celozrnným rohlíkem!