Pastýřův bramborový koláč s bylinkami a kozím sýrem
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- cca 1kg brambor uvařených ve slupce
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 100 g gazdovské slaniny
- 1 střední pórek
- 1 balení kozího sýra (Duc De Coeur)
- zelená petrželka
- pažitka
- 3 celá vejce
- sůl
- pepř
Postup Pastýřův bramborový koláč s bylinkami a kozím sýrem
Postup přípravy receptu
-
Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo projedeme salátovým kolečkem a dáme do větší mísy.
Na oleji rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme cibuli a orestujeme dosklovata.
Pórek nakrájíme na půlkolečka, přidáme do pánve a vše opět chvíli smažíme.
Směs stáhneme z ohně, přidáme posekané čerstvé bylinky a přisypeme k bramborám.
Navrch rozdrobíme polovinu balení kozího sýra, promícháme, podle chuti dosolíme a opepříme, přidáme vejce a znovu promícháme.
Přendáme do vymazané formy, poklademe zbývajícími kolečky sýra a můžeme přizdobit i rajčetem.
V troubě rozehřáté na 160°C pečeme zhruba 45 minut. Podáváme nejlépe teplé, s čerstvou zeleninou a třeba i s hrnkem podmáslí.