Kuřecí prsa nadivoko s brusinkovou salsou a šťouchaným bramborem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsních řízků
- 3-4 PL divokých brusinek
- 150 ml červeného vína
- koření na divočinu
- sůl
- pepř
- olej
- 2 KL hořčice
- 2 KL Solamylu
- 2 KL sojové omáčky
- vývar kuřecí
Postup Kuřecí prsa nadivoko s brusinkovou salsou a šťouchaným bramborem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na silnější plátky a lehce poklepeme rukou. Prsíčka potřeme směsí z hořčice, sojové omáčky, soli, pepře a koření na divočinu. V této směsi necháme prsíčka v chladu asi 2 hodiny.
Kuřecí prsa vyndaná z marinády, zprudka orestujeme na pánvi z obou stran pěkně dozlatova. Vyjmeme z pánve a dál udržujeme v teple.
Výpek lehce zaprášíme solamylem, přidáme marinádu z prsíček, malinko vývaru, divoké brusinky, červené víno a zamícháme. Salsu pak zredukujeme do krémové a lesklé konzistence. Podáváme na ohřátém talíři se šťouchaným bramborem.