Pražená cizrna na různé způsoby

Recepty, Luštěniny

Suroviny

základ:
250g cizrny (z konzervy nebo uvařené)
1) 1 lžíce olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry
1 lžička kari
špetka soli
2)
1 lžíce oleje
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky chilli
1/2 lžičky sladké mleté papriky
3)
1 lžíce oleje
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky chilli
1/4 lžičky pepře
kůra z 1 limetky
4)
2 lžičky olivového oleje
1/2 lžičky mletého kmínu
1/4 lžičky mletého koriandru
1/4 lžičky chilli
1/8 lžičky skořice
špetka mletého zázvoru
špetka soli
5)
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky chilli
6) 1 lžička mleté skořice
1/8 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
1 lžíce cukru
2 lžičky oleje
---1 lžíce medu (upražená cizrna se ještě teplá obaluje v medu)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 220°C. Na plech dáme pečící papír.

  2. Cizrnu smícháme s ingrediencemi a dáme na plech a vložíme do trouby. Pečeme 20-25 minut do křupava, v půlce pečení cizrnu promícháme. Můžeme skladovat až 2 týdny v uzavřené nádobě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!