Štrúdl s karamelizovanými ořechy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 100 g Hery
- 1 vejce
- 2 lžíce vlažné vody
- 1 lžíce octa
- špetka soli
- trochu strouhanky
- trochu mléka na pomašlování
- Na náplň:
- jablka
- 130 g vlašských ořechů (celých)
- cukr krystal
- cukr moučka
- 50 g rozpuštěného másla
- skořice
Postup Štrúdl s karamelizovanými ořechy
Postup přípravy receptu
-
Prosejeme mouku a přidáme špetku soli. Uděláme důlek a do něj dáme vajíčko, máslo, 2 lžíce vlažné vody a lžíci octa. Všechno vypracujeme rukama do těsta. Pokud se vám těsto lepí, přidejte trochu mouky. Těsto vyválejte. Potřete rozpuštěným máslem a posypte cukrem krystalem a strouhankou.
Přidejte jablka.
Do hrnce dáme ořechy a necháme 6 minut projít varem. Přecedíme a necháme trochu oschnout.
Přidáme cukr moučku a cukr krystal. Přendáme na pánev a necháme zkaramelizovat. Kdyžtak přidáme ještě trochu cukru.
Přendáme na štrúdl. Posypeme skořicí a cukrem.
Srolujeme a přendáme na plech. Potřeme mlékem a vidličkou dvakrát píchneme do štrúdlu.
Pečeme na 170°C asi 35 minut. Až bude mít barvu do zlatava, vyjmeme z trouby.