Bezlepkový tvarohovo - ovocný koláč
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Těsto:
- 50 g polohrubé kukuřičné mouky
- 80 g rýžové hladké mouky
- 50 g jáhlové mouky
- 20 g kaštanové mouky
- 1/4 lžičky guarové gumy
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžíce lněného semínka
- 4 lžíce vody
- 1 vejce
- 80 g třtinového cukru
- 60 ml oleje
- 125 ml mléka
- Tvarohová náplň:
- 250 g tvarohu
- 100 g zakysané smetany
- 25 ml mléka
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 40 ml javorového sirupu
- ovoce podle chuti
Postup Bezlepkový tvarohovo - ovocný koláč
Postup přípravy receptu
-
Lněné semínko rozmixujeme, zalijeme vroucí vodou a necháme 1/2 hodiny odpočinout, občas promícháme. V míse smícháme mouky, guar a prášek do pečiva. Přidáme namočené lněné semínko, vejce, cukr, olej, mléko a vymícháme těsto.
Všechny suroviny na náplň vymícháme do hladkého krému a opatrně do něj vmícháme ovoce. Já jsem použila jahody, meruňky a borůvky.
Do vymazaného a vysypaného pekáčku vlijeme těsto a na něj opatrně rozetřeme tvarohovou náplň. Pečeme na 170°C přibližně 45 - 50 min.