Chřestová polévka s mrkví

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g chřestu
2 polévkové lžíce Hrašky
1 velká mrkev
2 polévkové lžíce čerstvého libečku
4 brambory
čerstvá petrželka
1 lžíce másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chřest i mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce, krátce orestujeme na másle a zalijeme vodou nebo vývarem. Přidáme libeček. Vody dáme tolik, aby byla těsně nad zeleninou.

  2. Až máme vše uvařené, přidáme Hrašku a vše rozmixujeme do hladka ponorným mixérem.

  3. Přidáme nakrájené brambory na drobné kostičky a vodu nebo vývar do požadovaného množství polévky.

  4. Vaříme do měkka.

  5. Dochutíme solí a pepřem. Polévka by měla zůstat hustší. Při servírování zdobíme čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!