Kynuté bramborové houstičky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Těsto:
- 1 lžička krupicového cukru
- 400 g hladké mouky
- 20 g čerstvého droždí
- 1 vejce + na potření
- 100 ml oleje
- 200 g uvařených a oloupaných brambor
- sůl
- Na posypání:
- sezamové semínko
- kmín
- mořská hlubozrnná sůl
Postup Kynuté bramborové houstičky
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme 100 ml vlažné vody s cukrem, lžičkou hladké mouky a droždím. Necháme vzejít kvásek.
Do větší mísy prosejeme zbylou mouku. Přidáme vejce, olej, nastrouhané brambory, sůl a nakonec kvásek. Vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout zhruba hodinu.
Nakynuté těsto rozdělíme na dvanáct dílů, ze kterých vytvarujeme bochánky. Navrchu je lehce nařízneme do mřížky. Předáme je na plech s pečící fólií. Potřeme je rozšlehaným vejcem. A posypeme sezamem, solí a kmínem.
Pečeme je ve vyhřáté troubě při 200°C zhruba 20 minut.