Píchaná (děrovaná) buchta z remosky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1 vejce
1 vanilkový cukr
80 g cukru krupice
6 lžic mléka
4 lžíce oleje
130 g polohrubé mouky
půl balení prášku do pečiva
pečící papír nebo máslo a hrubá mouka
Poleva:
80 g másla
60 g moučkového cukru
15 g kakaa
cca 3 lžíce rumu (mléka)

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme.

  2. Těsto nalijeme do remosky o průměru cca 24 cm, kterou jsme buď vymazali máslem a vysypali hrubou moukou nebo vyložili pečícím papírem. Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme dle výkonu remosky cca 15-20 minut dozlatova, vyzkoušíme špejlí.

  3. Po upečení uděláme do horkého korpusu díry špejlí nebo obrácenou vařečkou. Já k sobě dávám dvě špejle, protože jedna mi přijde málo a konec vařečky zase moc, ale to správné děrovadlo v šuplíku určitě každý najdeme:-)

  4. Během pečení jsme připravili polevu, kterou na teplou píchanou buchtu nalijeme. Poleva se nám má dostat do všech děr, které jsme vytvořili a po nalití buchtu můžeme ještě dle chuti posypat kokosem nebo nastrouhanými ořechy, není to ale nutné, poleva klidně stačí.

  5. Poleva: máslo rozpustíme v kastrolku, přidáme moučkový cukr, kakao a dobře promícháme metličkou, pak dle požadované hustoty přidáme rum a pokud chceme buchtu pro děti, postačí nám místo rumu vlažné mléko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!