Píchaná (děrovaná) buchta z remosky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 80 g cukru krupice
- 6 lžic mléka
- 4 lžíce oleje
- 130 g polohrubé mouky
- půl balení prášku do pečiva
- pečící papír nebo máslo a hrubá mouka
- Poleva:
- 80 g másla
- 60 g moučkového cukru
- 15 g kakaa
- cca 3 lžíce rumu (mléka)
Postup Píchaná (děrovaná) buchta z remosky
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme.
Těsto nalijeme do remosky o průměru cca 24 cm, kterou jsme buď vymazali máslem a vysypali hrubou moukou nebo vyložili pečícím papírem. Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme dle výkonu remosky cca 15-20 minut dozlatova, vyzkoušíme špejlí.
Po upečení uděláme do horkého korpusu díry špejlí nebo obrácenou vařečkou. Já k sobě dávám dvě špejle, protože jedna mi přijde málo a konec vařečky zase moc, ale to správné děrovadlo v šuplíku určitě každý najdeme:-)
Během pečení jsme připravili polevu, kterou na teplou píchanou buchtu nalijeme. Poleva se nám má dostat do všech děr, které jsme vytvořili a po nalití buchtu můžeme ještě dle chuti posypat kokosem nebo nastrouhanými ořechy, není to ale nutné, poleva klidně stačí.
Poleva: máslo rozpustíme v kastrolku, přidáme moučkový cukr, kakao a dobře promícháme metličkou, pak dle požadované hustoty přidáme rum a pokud chceme buchtu pro děti, postačí nám místo rumu vlažné mléko.