Kynuté vafle
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 250 g hladké mouky
- 1/2 balíčku droždí
- asi 375 ml vlažného mléka
- 1-2 lžíce cukru
- špetka soli
- 3 vejce
- 75 g másla
Postup Kynuté vafle
Postup přípravy receptu
-
Mouku nasypeme do mísy, droždí nadrobíme do šálku, smícháme s několika lžícemi mléka a rozpustíme. Směs promícháme s moukou. Přidáme zbylé přísady a polovinu zbylého mléka. Ručním mixérem (metlou) šleháme krátce na nejnižší stupeň a rychle vypracujeme měkké husté těsto. Přitom vmícháme zbylé mléko, těsto necháme 15 minut kynout..
Vaflovač ohřejeme a potřeme tukem. Vložíme vždy 2-3 lžíce těsta a mírně je rozetřeme. Upečeme vafle, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme teplé. Můžeme podávat s čerstvým ovocem nebo s kompotem.