Ředkvičkové tzatziky
Recepty, SalátySuroviny
- 2 svazky ředkviček
- 250 g řeckého jogurtu nebo husté zakysané smetany
- 2-3 stroužky utřeného česneku
- 1 lžíčka vinného octu
- 2-3 lžíce jemně nasekaného kopru
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olivový olej
Postup Ředkvičkové tzatziky
Postup přípravy receptu
-
Omyté ředkvičky nastrouháme na hrubším struhadle. Lehce je osolíme a necháme odpočinout. Potom z nich vymačkáme veškerou vodu.
Přidáme česnek, kopr a sůl. Promícháme s jogurtem a nakonec dochutíme octem a čerstvě mletým pepřem.
Přidáme pár kapek olivového oleje, naposledy promícháme a dáme uležet do lednice. Podáváme jako přílohu k masu nebo jen s pečivem.