Zmrzlina ze zavařených meruněk

Recepty, Moučníky

Suroviny

0,75 l sklenice zavarenych merunek
200 g husté zakysané smetany
smetana ke šlehání 31% Kunin
citronová šťáva z 1 citronu
150 g cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Sklenici meruněk slijeme, ovoce necháme okapat, šťávu si ponecháme. Par půlek meruněk odložíme bokem - asi 10 ks. Zbytek ovoce rozmixujeme se zakysanou smetanou dohladka. Přilijeme asi 2 dl odložené šťávy, přidáme citrónovou šťávu, cukr a smetanu. Ještě prošleháme, aby se ingredience spojily v hladkou hmotu. Nakonec přidáme na kousky nakrájené odložené meruňky. Smetanu nedáváme vyšlehanou, jinak by byla zmrzlina tvrdá.

  2. Promícháme, popř osladíme nebo okyselíme, jak kdo má rád. Směs vlijeme do 1l uzavíratelné nádoby a dáme do mrazáku.

  3. Směs je potřeba během mrazení vždy po hodině promíchat, aby se nevytvořily ledové krystalky. Trvá to asi 5 hodin. Zmrzlina je báječně nakyslá a moc dobrá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!