Květáková polévka s vejcem a kukuřicí

Recepty, Polévky

Suroviny

1/2 květáku
1 mrkev
2 brambory
1 cibule
1 sáček mražené kukuřice
4 kuličky nového koření
2 ks bobkového listu
máslo
syrové vejce

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce, dáme rozpustit 2 lžíce másla, a na jemno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do hrnce společně s kořením.

  2. Na drobné kousky nakrájíme růžičky květáku. Brambory nakrájíme také na malé kostky a vložíme do hrnce. Vše zalijeme vodou. Povaříme do měkka a před chvilku koncem vaření přidáme kukuřici.

  3. Za pomocí příborové vidličky rozšleháme do vařící polévky jedno syrové vejce. Dochutíme solí a pepřem a sekanou petrželovou natí a oříškem másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!