Perníkové nepečené řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 balení perníku po 60g
- 50 ml mléka
- 1 lžička citronové šťávy
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 200 g creme fraiche
- 150 g smetanového jogurtu
- 2 vanilkové cukry
- 2 polévkové lžíce cukru moučka
- strouhaná citronová kůra
- 1 - 2 lžičky citronové šťávy
- 25 g želatinového ztužovače za studena (1/2 sáčku)
- 40 ml vlažné vody
Postup Perníkové nepečené řezy
Postup přípravy receptu
-
Na krém si smícháme tvaroh, creme fraiche, jogurt, cukr a citronovou kůru. Ve vlažné vodě rozmícháme ztužovač a promícháme s tvarohovou hmotou. Podle chuti přidáme citronovou šťávu.
Formu si vyložíme alobalem nebo folií. Perníky nakrájíme na 1,5 cm plátky a naskládáme je na dno formy. Potřeme, nebo pokapeme mlékem smíchaným s citronovou šťávou.
Nalijeme polovinu krému a opět naskládáme perník, potřeme a dáme zbytek krému. Dáme uležet do lednice, nejlépe do druhého dne.