Perníkové řezy s vanilkovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g krupicového cukru
- 350 ml mléka
- 320 g polohrubé mouky
- 145 g hladké mouky
- 100 ml oleje
- 40 g kakaa
- 3 vejce
- 3 lžíce marmelády
- 1 prášek do perníku
- Pudink:
- 500 ml mléka
- 80 g krupicového cukru
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 1 vanilkový cukr
- 125 g změklého másla
- 40 g moučkového cukru
- 250 ml smetany ke šlehání
- kakao nebo nastrouhaná čokoláda
Postup Perníkové řezy s vanilkovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve podle návodu na obalu připravte puding. Uvařený pudink zakryjte potravinovou folií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Na perník do mísy nasypte suché suroviny a promíchejte je. Dále přilijte mléko, olej, přidejte vejce a marmeládu. Já zvolila domácí višňovou. Všechny suroviny vymíchejte v hladké těsto.
Hotové těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete. Plech vložte do předehřáté trouby na 180°C a pečte 30 minut. Upečení zkuste na špejli. Špejle by měla vyjít suchá.
Po upečení nechte perník vychladnout a poté ho potřete marmeládou. Opět jsem použila višňovou. Potřený perník uložte do lednice.
Z vychladlého pudinku stáhněte folii a pudink prošlehejte. Do jiné mísy si dejte změklé máslo a k němu přisypte cukr. Vše společně prošlehejte. Pudink i máslo musí být pokojové teploty.
K máslu po částech zašlehávejte pudink.
Dále vyšlehejte smetanu a šlehačku po částech vmíchejte do pudinku s máslem.
Hotový krém rozetřete na perník. Plech poté uložte do lednice asi na 2 hodiny, aby krém zatuhl.
Jednotlivé kousky perníku můžete poprášit kakaem nebo na ně nastrouhat čokoládu. Jako marmeládu na perník doporučuji nějakou kyselejší, aby rozbila chuť sladkého perníku. Do krému je možné podle chuti přidat rum. Buď během vaření pudinku nebo v té fázi, kdy budete pudink zašlehávat do másla s cukrem.