Polentový nákyp se zeleninou a sýrovou čepicí

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

olivový olej
2 jarní cibulky i s natí
1 střední mrkev
1/2 cukety
3 rajčata
sůl, pepř
kurkuma
300 ml mléka
6 lžic instantní polenty
sušená pažitka
1 velké vejce
5o g strouhané mozzarelly

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej, orestujeme na ní nadrobno pokrájenou jarní cibulku i s natí a na kolečka nakrájenou mrkev, poté k nim přidáme na kostičky nakrájené rajčata a cuketu. Ještě chvíli restujeme, ztlumíme plamen, přidáme kurkumu ochutíme dle své chuti a necháme směs dusit.

  2. V hrnci přivedeme mléko k varu, vsypeme instantní polentu a lehce provaříme. Osolíme, přidáme vejce a pažitku. Důkladně promícháme, krátce prohřejeme a odstavíme z plotny. Přidáme podušenou zeleninu a vše ještě jednou důkladně zamícháme.

  3. Plech si vložíme pečícím papírem (lepší je nechat vyšší okraje, směs je stále tekutá). Směs přemístíme na plech, hustě posypeme strouhanou mozzarellou a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200°C 15-20 minut případně do zezlátnutí sýra. Necháme mírně zchládnout a ztuhnou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!