Mediterranean burger s kuřecím steakem

Recepty, Grilování

Suroviny

2 bulky
120-150 g kuřecích prsních řízků
2-3 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
sladká paprika sušená
česnek
špetka sušené bazalky
1 menší cibule
50 g balkánský sýr
hrst lístků rukoly

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si namarinujeme maso: Kuřecí prso rozdělíme na dvě části a lehce poklepeme, z obou stran lehce nasolíme a opepříme. Do malé misky si dáme trochu olivového oleje, rozmačkáme do něj stroužek česneku, přidáme trochu červené papriky. Do misky přidáme maso, rovnoměrně prsty promažeme olejem a necháme alespoň půl hodiny naležet.

  2. Připravíme si malý pekáček, můžeme ho zlehka vymazat máslem a dno vyložíme tenkými plátky cibule. Namarinované steaky položíme přes cibuli a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů (použila jsem grilovací program a pekla na nejvyšší poloze v troubě). Pečeme asi 15 minut, při pečení steaky alespoň jednou nebo dvakrát poobracíme. Po vytažení zlehka posypeme bazalkou.

  3. Jdeme zdobit burgery: Pečivo si rozkrojíme napůl. Na spodní část nejprve dáme trochu opečené cibulky zpod masa, na něj plátky balkánského sýru, přes který položíme steaky. Na steak můžeme dát zbytek cibulky, plátek rajčete a pak pár lístků rukoly. Překlopíme horní částí pečiva a můžeme podávat.

  4. Samozřejmě pokud chcete, můžete přidat i nějaký dresing - ovšem opečená cibule je sama o sobě docela šťavnatá, takže burgery nebudou suché ani bez něj.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!