Pikantní česnekové kuře se zelenými fazolkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g kuřecích prsních řízků
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g zelených fazolek (pomůže konzerva nebo sáhneme po mražených)
- Omáčka:
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce bílého vína
- 2 lžičky cukru krystal (tedy 10 g)
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička granulovaného česneku
- 1 lžička chilli omáčky
- 1 lžička omáčky sriraja
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička řepkového oleje
- 2 stroužky česneku nasekaného
Postup Pikantní česnekové kuře se zelenými fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Smícháme všechny ingredience omáčky. V pánvi wok zahřejeme olej a opečeme kuřecí kousky dorůžova, pak dáme stranou.
Do pánve dáme nakrájené zelené fazolky a za stálého míchání opečeme. Tak 2 až 3 minuty. K fazolkám přidáme opečené kuřecí maso a vše zalijeme připravenou omáčkou. Promícháme a na střední teplotě vaříme až omáčka zhoustne. Pokud je až příliš hustá, kvůli škrobu, přilijeme horkou vodu. Teplotu zmírníme a vše necháme provařit.
Podáváme s rýží – vytvoříme na talíři rýžové lůžko a přelijeme je omáčku s masem a fazolkami.