Pikantní česnekové kuře se zelenými fazolkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g kuřecích prsních řízků
1 lžíce olivového oleje
200 g zelených fazolek (pomůže konzerva nebo sáhneme po mražených)
Omáčka:
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce vody
2 lžíce bílého vína
2 lžičky cukru krystal (tedy 10 g)
1 lžíce hnědého cukru
1 lžička granulovaného česneku
1 lžička chilli omáčky
1 lžička omáčky sriraja
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička řepkového oleje
2 stroužky česneku nasekaného

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Smícháme všechny ingredience omáčky. V pánvi wok zahřejeme olej a opečeme kuřecí kousky dorůžova, pak dáme stranou.

  2. Do pánve dáme nakrájené zelené fazolky a za stálého míchání opečeme. Tak 2 až 3 minuty. K fazolkám přidáme opečené kuřecí maso a vše zalijeme připravenou omáčkou. Promícháme a na střední teplotě vaříme až omáčka zhoustne. Pokud je až příliš hustá, kvůli škrobu, přilijeme horkou vodu. Teplotu zmírníme a vše necháme provařit.

  3. Podáváme s rýží – vytvoříme na talíři rýžové lůžko a přelijeme je omáčku s masem a fazolkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!