Ovesný koláč s meruňkami a levandulí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g ovesných vloček
- 60 g másla
- 100-150 ml mléka
- 5 lžic třtinového cukru (klidně dejte i víc, podle sladkosti meruněk)
- 2 zakysané smetany
- 1 lžíce levandulových květů
- 6 lžic třtinového cukru (můžete dát víc)
- čerstvé meruňky
- tuk na vymazání
Postup Ovesný koláč s meruňkami a levandulí
Postup přípravy receptu
-
Jako první jsem připravila těsto. Ovesné vločky jsem rozemlela v mixéru, přendala do mísy a smíchala s cukrem, rozpuštěným máslem a mlékem. Mléka jsem dala něco mezi 100-150 ml. Nepíšu přesný poměr, protože mi to pokaždé vyjde trošku jinak, prostě jsem tam dala tolik mléka, aby vzniklo hladké, ale zároveň pevné těsto.:)
Těsto jsem dala stranou a připravila jsem náplň - zakysané smetany jsem smíchala s cukrem a levandulí.
Jako další jsem vypeckovala a přepůlila meruňky. Formu jsem vymazala tukem a pomocí rukou jsem do ní natlačila těsto. Na těsto jsem nalila náplň a naskládala přepůlené meruňky.
Koláč jsem pekla v troubě v normálním programu při 200°C 50-60 minut.