Kančí žebírka na víné a jalovci
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 750 g kančích žebírek
- 150 ml bílého vína
- 10 kuliček jalovce
- 2 mrkve
- 1/2 menšího celeru
- 1 petržel
- cibule
- 3 - 4 lžíce tomatového pyré
- 80 g slaniny
- vývar
- koření na zvěřinu
- 50 g mouky
- cukr
- l lžíce másla
- olej
- sůl
Postup Kančí žebírka na víné a jalovci
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme nakrájíme na silnější kousky, slaninu na kostky a zprudka orestujeme na lžíci másla a trošce oleje. Do Pomalého hrnce dáme žebírka, osolíme a poprášíme kořením na zvěřinu.
Přidáme orestovanou zeleninu se slaninou, jalovec, který můžeme svázat do kousku gázy nebo ho dát do vajíčka na čaj, tomatové pyré a podlijeme vínem a vývarem. Dělala jsem přes noc na LOW.
Vzniklou šťávu můžeme zahustit moukou a nechat provařit. Vyndáme jalovec a je-li třeba dochutíme solí a cukrem.