Snídaňová kaše Bubur ayam
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 25 dkg rýže
- slepičí bujón
- nať koriandu
- 5 cm plátků zázvoru
- 10 stroužků česneku
- olej na smažení
- čili paprička
- sojová omáčka
- 2 vajíčka
- pepř
- nať jarní cibulky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 30 dkg vařeného kuřecího masa
- Přílohy:
- slané vejce
- pražené ančovičky
- smažená cibule
- pražené arašídy
Postup Snídaňová kaše Bubur ayam
Postup přípravy receptu
-
Utřeme česnek, posekáme zázvor, nať koriandru, cibulky a čili papričku.
Vaříme rýži v kuřecím vývaru doměkka. Pak přidáme vývar, polovinu česneku a zázvoru a rozvaříme rýži na řídkou kaši (nebo hustou polévku).
Roztrháme kuřecí maso na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej na smažení a na několik vteřin v něm orestujeme druhou polovinu česneku a zázvoru a čili papričku. Přidáme nať cibulky, kuřecí maso, pepř, sůl a za stálého míchání smažíme cca 2 minuty. Shrneme směs na okraj, rozklepneme vajíčka a jakmile začnou tuhnout, zapracujeme do nich směs masa a cibulky. Nakonec přidáme několik střiků sojové omáčky a po promíchání odstavíme.
Horkou kaši dochutíme sezamovým olejem a servírujeme pokrytou masovou směsí s vajíčky. Jako přílohu si každý může podle chuti přidat, ančovičky, smaženou cibulku, arašídy nebo slavé vajíčko.