Božská snídaňová kaše z tsampy
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 50 g tsampy
- 20 g (1 lžíce) másla (kokosového oleje pro veganskou verzi)
- 200 ml rostlinného mléka
- špetka mleté skořice
- 1 hruška
- 1 lžíce másla (kokosového oleje pro veganskou verzi)
- 1-2 lžíce medu (světlého sirupu pro veganskou verzi)
- sekané ořechy, maliny a mleté lněné semínko na dozdobení
Postup Božská snídaňová kaše z tsampy
Postup přípravy receptu
-
V kastrůlku promíchejte tsampu s rostlinným mlékem, přidejte lžíci másla, skořici a přiveďte směs k varu. Poté hned odstavte a nechte kaši dojít.
Mezitím nachystejte grilovanou hrušku. Hrušku oloupejte, rozpulte a lžičkou vykrojte jádřinec.
Na jedné lžíci másla/kokosového oleje ji v pánvi opečte z obou stran. Přidejte lžíci medu a zalijte malým množstvým vody.
Na mírném ohni pečte hrušku do té doby, až se vypaří téměř všechna voda.
Kaši nandejte na talíř, přidejte pečenou hrušku a přelijte medovou redukcí. Posypte nasekanými ořechy a mletým lněným semínkem.