Cukroví z vinného těsta

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
30 dkg hladké mouky
20 dkg změklého másla
2 žloutky
5-6 lžic bílého vína
1 ČL vanilkového aroma
Na obalení:
moučkový cukr
1 sáček vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto dobře smícháme. Nejlepší je připravit těsto večer a ráno péct. Těsto rozválíme tak, aby bylo cca 0,5 cm vysoké, vykrajujeme jakékoliv tvary. Dobré je těsto válet mezi dvěma sáčky, protože se nelepí a nemusíme tedy podsypávat.

  2. Pečeme v předehřáté troubě na 170-180°C asi 15 min. Těsto v troubě krásně vyběhne nahoru, takže není potřeba dělat velké rozestupy. Po vyndání z trouby obalujeme, ještě teplé, v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!