Cukroví z vinného těsta
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- 30 dkg hladké mouky
- 20 dkg změklého másla
- 2 žloutky
- 5-6 lžic bílého vína
- 1 ČL vanilkového aroma
- Na obalení:
- moučkový cukr
- 1 sáček vanilkového cukru
Postup Cukroví z vinného těsta
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na těsto dobře smícháme. Nejlepší je připravit těsto večer a ráno péct. Těsto rozválíme tak, aby bylo cca 0,5 cm vysoké, vykrajujeme jakékoliv tvary. Dobré je těsto válet mezi dvěma sáčky, protože se nelepí a nemusíme tedy podsypávat.
Pečeme v předehřáté troubě na 170-180°C asi 15 min. Těsto v troubě krásně vyběhne nahoru, takže není potřeba dělat velké rozestupy. Po vyndání z trouby obalujeme, ještě teplé, v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.