Kakaové cukroví
Recepty, CukrovíSuroviny
- 170 g hladké mouky
- 1 lžíce kakaa
- 50 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 100 g másla (nebo Hery)
- zdobení
- krém nebo marmeláda na slepení
Postup Kakaové cukroví
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny si navážíme.
Vypracujeme těsto.
Těsto rozválíme a vykrájíme tvary.
Pečeme na plechu, který je vyložený pečícím papírem, na 160-170°C na spodní ohřev cca 3 minuty. Potom ke spodnímu ohřevu zapneme i horní ohřev a dopečeme cca 4 minuty.
Po vytažení z trouby necháme cukroví ještě dojít na plechu.
Vychladlé cukroví nazdobíme podle fantazie.
Cukroví můžeme slepit krémem nebo marmeládou.