Zapečené telecí řízky se smetanovou krustou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 plátky telecího masa (řízky)
- 1 zakysaná smetana
- 2 plátky toastového chleba
- 1 vejce
- 2 PL strouhaného parmazánu
- bazalkové pesto
- 1 PL rajčatové passaty
- 1 dcl vývaru
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Zapečené telecí řízky se smetanovou krustou
Postup přípravy receptu
-
Toastový chléb nakrájíme na kostičky a na trošce olivového oleje opečeme dozlatova. Smícháme smetanu s vejcem a sýrem, osolíme, opepříme a opatrně vmícháme opečený toastový chléb.
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme, zprudka opečeme a přendáme do pekáčku. Z obou stran potřeme bazalkovým pestem a navršíme na ně smetanovou směs. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C dozlatova.
Maso opatrně vyjmeme z pekáčku, který vložíme na sporák, do výpeku přilijeme vývar, přidáme passatu a svaříme na požadovanou hustotu, případně dochutíme solí. Omáčku podáváme k masu, jako přílohu jsem zvolila rozmarýnové brambory.