Marinovaný králík s dýňovým zelím
Recepty, Jiné masoSuroviny
- rozporcovaný králík
- 3 dcl bílého vína
- sůl
- na marinádu:
- 2 dcl oleje
- 2 PL sójové omáčky
- 1 KL worcesteru
- 1 KL červené papriky
- 2 KL octa balsamiko
- 6 snítek rozmarýnu
- 6 snítek tymiánu - po třech nasekáme a zbytkem proložíme maso
- 4 velké stroužky česneku
Postup Marinovaný králík s dýňovým zelím
Postup přípravy receptu
-
Porce masa osolíme, vložíme do pekáče a potřeme z obou stran marinádou. Podlijeme vínem, přidáme snítky bylinek a můžeme nechat marinovat přes noc, ale postačí i 2 hodiny.
Poté maso vložíme přiklopené do vyhřáté trouby na 200°C asi na hodinu, přeléváme výpekem a pokud je ho málo, podléváme vodou nebo vývarem. Po hodině odkryjeme a dopečeme.