Kokosky s čokoládovým krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

Kokosky:
200 g kokosu
120 g moučkového cukru
2-3 bílky
Krém:
1 čokoládové salko
1 máslo
Linecká kolečka:
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky
jahodová zavařenina (může být i jiná)
čokopoleva

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme sníh, přimícháme kokos, cukr a tvoříme na plech vyložený pečícím papírem kokošky. Pečeme (sušíme) na 160 st.C cca 15-20 minut podle velikosti.

  2. Na krém ušleháme čokoládové (kakaové) salko s máslem.

  3. Suroviny na linecká kolečka smícháme, vytvoříme hladké těsto, vyválíme a vykrajujeme kolečka, dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.

  4. Na upečené linecké kolečko dáme doprostřed kopeček marmelády, kolem nastříkáme pomocí zdobícího sáčku čokokrém a přiklopíme kokoskou. Hotovou kokosku namáčíme dnem do čokopolevy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!