Kokosky s čokoládovým krémem
Recepty, CukrovíSuroviny
- Kokosky:
- 200 g kokosu
- 120 g moučkového cukru
- 2-3 bílky
- Krém:
- 1 čokoládové salko
- 1 máslo
- Linecká kolečka:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- jahodová zavařenina (může být i jiná)
- čokopoleva
Postup Kokosky s čokoládovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme sníh, přimícháme kokos, cukr a tvoříme na plech vyložený pečícím papírem kokošky. Pečeme (sušíme) na 160 st.C cca 15-20 minut podle velikosti.
Na krém ušleháme čokoládové (kakaové) salko s máslem.
Suroviny na linecká kolečka smícháme, vytvoříme hladké těsto, vyválíme a vykrajujeme kolečka, dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme.
Na upečené linecké kolečko dáme doprostřed kopeček marmelády, kolem nastříkáme pomocí zdobícího sáčku čokokrém a přiklopíme kokoskou. Hotovou kokosku namáčíme dnem do čokopolevy.