Jednoduchá minutková vepřová kotleta
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřové kotlety bez kosti (1 plátek silný cca 1,5 cm)
- 1 plátek másla 2 cm silný
- 3 lžíce oleje
- sůl a pepř podle potřeby
Postup Jednoduchá minutková vepřová kotleta
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa otřeme čistým navlhčeným hadříkem, přes potravinářskou folii, nebo přes mikrotenový sáček velice slabě naklepeme. Plátky na okrajích mírně nařízneme, aby se při opékání nekroutily.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej společně s máslem. Do horkého tuku dáme kotlety, které prudce opečeme 2 minuty z jedné a další 2 minuty z druhé strany. Poté kotlety opět otočíme a znova opečeme 2 minuty z každé strany.
Ihned podáváme, mírně přelité výpekem z pánve. Solíme a opepříme až na talíři, každý podle své chuti.
Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo brambory (hranolky) doplněné velkou mísou dobrého zeleninového salátu.