Jednoduchá minutková vepřová kotleta

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety bez kosti (1 plátek silný cca 1,5 cm)
1 plátek másla 2 cm silný
3 lžíce oleje
sůl a pepř podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa otřeme čistým navlhčeným hadříkem, přes potravinářskou folii, nebo přes mikrotenový sáček velice slabě naklepeme. Plátky na okrajích mírně nařízneme, aby se při opékání nekroutily.

  2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej společně s máslem. Do horkého tuku dáme kotlety, které prudce opečeme 2 minuty z jedné a další 2 minuty z druhé strany. Poté kotlety opět otočíme a znova opečeme 2 minuty z každé strany.

  3. Ihned podáváme, mírně přelité výpekem z pánve. Solíme a opepříme až na talíři, každý podle své chuti.

  4. Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo brambory (hranolky) doplněné velkou mísou dobrého zeleninového salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!