Červená řepa v těstíčku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

středně velká řepa
2 vejce
50 g strouhaného tvrdého sýru
hladká mouka podle potřeby
cca 4-5 lžic mléka
1 stroužek utřeného česneku
špetka sušené bazalky
na špičku nože kypřícího prášku
sůl
pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Řádně omytou řepu dáme vařit do osolené vody do měkka. Necháme vychladnout a poté oloupeme. Nakrájíme na asi 1/2-1 cm plátky.

  2. Řepu osolíme a opepříme a necháme 1/2 hodinky odpočinout. Připravíme těstíčko z vajec, mouky, sýru, mléka, česneku a bazalky. Mělo by být trošku hustší než na palačinky.

  3. Plátky osušíme papírovou utěrkou, obalíme v mouce a v těstíčku. Ihned vkládáme do rozehřátého oleje. Usmažené odkládáme na papírovou utěrku a dáme odsát přebytečný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!