Smažené žampiony Surimi
Recepty, HoubySuroviny
- 10 větších žampionů
- 1 lahůdková cibulka
- 3 Surimi tyčinky (krabí)
- 100 g Eidamu
- 100 g Hermelínu
- kousek másla
- malinké množství smetany
- sůl
- Dvojobal:
- osolené vajíčko
- strouhanka
Postup Smažené žampiony Surimi
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si žampiony k plnění, vyřezáme nožičky, vydlabeme a vznikne nám mistička, žampiony opláchneme a necháme vysušit.
Zatím si uděláme plnící masu-nožičky žampionů nakrájíme nadrobno, lahůdkovou cibulku a Surimi tyčinky také.
Na máslo dáme cibulku, přidáme nožičky žampionů, Surimi tyčinky a chvilku osmažíme a sundáme z plotýnky.
Do misky si nastrouháme eidam, přidáme masu, co jsme osmažili, osolíme a pokapeme smetanou, promícháme a lžičkou plníme kloboučky žampionů, navrch dáme zátku z Hermelínu, který si nakrájíme na 10 čtverečků, aby zakryly plnící masu.
Pak žampiony obalíme, nejprve ve vyšlehaném vajíčku, pak ve strouhance a ještě jednou zopakujeme, aby nám nic při smažení nevyteklo.
Takto připravené žampiony osmažíme v menším množství oleje, necháme okapat na savém papíru a můžeme servírovat.