Masové kuličky s jablky, cuketou a ovesnými vločkami
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g mletého masa (mix hovězí zadní a vepřová kýta)
- 2 jablka
- 1 cuketa
- 100 g pórku
- 100 g ovesných vloček
- 4 ČL škrobové moučky
- špetka čerstvé promnuté majoránky
- 300 dcl vody
- muškátový květ
- petrželka
- polohrubá mouka na obalení
- olej na smažení
- sůl
- pepř
- Na doplnění:
- Dijonská hořčice
- plátky jablek podle každého
- kolečka cibulek
- pečivo
Postup Masové kuličky s jablky, cuketou a ovesnými vločkami
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky zalijeme 3 dcl vody, necháme nabobtnat a pak je ve stejné vodě uvaříme na hustou kaši. Osolíme ji a necháme zcela vychladnout.
Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo a posypeme škrobovou moučkou.
Cuketu nastrouháme nahrubo.
V další míse smícháme mleté maso s jemně pokrájeným pórkem (nebo s jarní cibulkou), dochutíme solí, pepřem, majoránkou a muškátovým květem. Přidáme nastrouhaná jablka, cuketu, ovesnou kaši a pokrájenou petrželku. Vše dobře promícháme.
V mokrých dlaních utvoříme kuličky (nebo placičky), které obalíme v polohrubé mouce.
Smažíme je na plechu s rozehřátým olejem v předehřáté troubě, nebo je smažíme klasicky na pánvi s rozpáleným olejem.
Každou usmaženou masovou kuličku připíchneme párátkem (špejlí) na plátek jablka, dozdobíme kolečkem cibule. Vše dáme na talířky, přidáme hořčici a podáváme s pečivem.