Švédské masové kuličky s omáčkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Masové kuličky:
mleté maso hovězí a vepřové 1:1
3 lžíce solamylu
150 ml mléka
2 vejce
1 cibule
1/2 lžičky mletého nového koření
1/2 lžičky muškátového oříšku
špetka mletého zázvoru
pepř, sůl
máslo na smažení s kapkou oleje
Omáčka:
50 g másla
4-5 PL mouky
1/2 l vývaru
150 ml smetany
mletý pepř
sůl
Příloha:
vařené brambory
brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Z mletého masa, koření a cibule nakrájené na malé kostičky vypracujeme směs, ze které tvoříme kuličky a smažíme je na másle s kapkou oleje. Pozvolna, máslo se rádo přepaluje, proto přidávám trošku oleje.

  2. Na přípravu omáčky v kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme jíšku, kterou zalijeme vývarem a potom smetanou, asi 10 minut provaříme, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Podáváme s bramborami a kdo má rád, tak si dá i lžíci brusinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!