Švédské řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

450 g polohrubé mouky
150 g cukru moučky
1 prášek do pečiva
tuk na vymazání pekáče
Náplň:
750 g tvarohu ve vaničce
200 ml mléka
2 vejce
1 vanilkový cukr
rozinky
250 g másla (na pokladení povrchu koláče)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a dáme polovinu do vymazaného pekáče.

  2. Tvaroh, mléko, vejce, cukr umícháme na jemnou kaši, přidáme rozinky a nalijeme na sypkou směs do připraveného pekáče. Mléko přidáváme po trošce, náplň nesmí být příliš řídká.

  3. Navrch dáme druhou polovinu moučné směsi a povrch poklademe plátky másla. Skládáme je vedle sebe, aby po upečení vytvořily krásnou zlatavou barvu a krustičku. Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut - dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!