Švédské řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 450 g polohrubé mouky
- 150 g cukru moučky
- 1 prášek do pečiva
- tuk na vymazání pekáče
- Náplň:
- 750 g tvarohu ve vaničce
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- rozinky
- 250 g másla (na pokladení povrchu koláče)
Postup Švédské řezy
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a dáme polovinu do vymazaného pekáče.
Tvaroh, mléko, vejce, cukr umícháme na jemnou kaši, přidáme rozinky a nalijeme na sypkou směs do připraveného pekáče. Mléko přidáváme po trošce, náplň nesmí být příliš řídká.
Navrch dáme druhou polovinu moučné směsi a povrch poklademe plátky másla. Skládáme je vedle sebe, aby po upečení vytvořily krásnou zlatavou barvu a krustičku. Pečeme na 180 stupňů cca 30 minut - dozlatova.