Hříbkové ragú s valašskou kyškou

Recepty, Houby

Suroviny

300 g mladých tvrdých hříbků
1 menší cibule
2 dl valašské kyšky
vývar na podlévání
sůl
bobkový list
kmín
4 střední brambory vhodné k vaření ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory pečlivě umyjeme, osolíme, okmínujeme a celé uvaříme ve slupce. Mladé tvrdé hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nadrobno.

  2. Hříbky s cibulí vložíme na pánev, přidáme bobkový list, sůl a mírně podlijeme vývarem. Vaříme cca 20 minut. Podléváme postupně, vždy malým množstvím vývaru tak, aby na konci vaření nezbyla na pánvi téměř žádná tekutina.

  3. Uvařené houby podlijeme valašskou kyškou a necháme ještě cca 3 minuty povařit.

  4. Podáváme s brambory uvařenými ve slupce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!