Přírodní vepřové na hříbkové směsi v pomalém hrnci
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 800 g vepřové plece
- 300 g mražených hříbků
- 1 hrst sušených hříbků
- 200 ml vody
- 2 cm silný plátek másla
- 1 kostka zeleninového bujónu
- špetka drceného kmínu
- sůl podle potřeby
Postup Přírodní vepřové na hříbkové směsi v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Na dno keramické nádoby pomalého hrnce dáme mražené a sušené hříbky, prolisovaný česnek, drcený kmín a rozdrobenou bujónovou kostku.
Maso nakrájíme na velké kostky, opepříme, prudce je osmažíme ze všech stran v pánvi s rozehřátým máslem a poté je přendáme do kameninové nádoby pomalého hrnce.
Výpek v pánvi vypláchneme 200 ml vody, přidáme k masu a hrnec přiklopíme poklicí.
Hrnec nastavíme na II. stupeň a necháme pracovat 4 hodiny.
Na přílohu se hodí těstoviny nebo rýže.