Přírodní vepřové na hříbkové směsi v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

800 g vepřové plece
300 g mražených hříbků
1 hrst sušených hříbků
200 ml vody
2 cm silný plátek másla
1 kostka zeleninového bujónu
špetka drceného kmínu
sůl podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Na dno keramické nádoby pomalého hrnce dáme mražené a sušené hříbky, prolisovaný česnek, drcený kmín a rozdrobenou bujónovou kostku.

  2. Maso nakrájíme na velké kostky, opepříme, prudce je osmažíme ze všech stran v pánvi s rozehřátým máslem a poté je přendáme do kameninové nádoby pomalého hrnce.

  3. Výpek v pánvi vypláchneme 200 ml vody, přidáme k masu a hrnec přiklopíme poklicí.

  4. Hrnec nastavíme na II. stupeň a necháme pracovat 4 hodiny.

  5. Na přílohu se hodí těstoviny nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!