Kančí v hříbkovém krému, v pomalém hrnci
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 850 g kančího masa na dušení
- 400 g povolené zmrazené hříbkové směsi
- 150 g slaniny
- 150-200 g smetany ke šlehání
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- sůl
- mletý pepř
Postup Kančí v hříbkovém krému, v pomalém hrnci
Postup přípravy receptu
-
Z mrazáku vytažené a mírně povolené hříbky dáme do sítka, propláchneme vodou a necháme okapat. Poté hříbky dáme na dno kameninové nádoby pomalého hrnce, zlehka opeříme, osolíme a promícháme.
Maso opláchneme, osušíme, odkrojíme přebytečný tuk a blanky. Do masa uděláme ostrým nožem otvory, do kterých dáme na delší špalíčky nakrájenou slaninu.
Maso osolíme, opepříme a pro lepší držení tvaru maso utáhneme provázkem. V pánvi na rozehřátém oleji restujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli. Na ni dáme prudce ze všech stran zatáhnout připravené maso a poté ho i s výpečkem přendáme do pomalého hrnce na hříbkovou směs.
Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II.stupeň a vaříme 4 hodiny.
Měkké maso z hrnce vytáhneme a uchováme v teple. K hříbkové šťávě přilijeme cca 3/4 kelímku smetany a ponorným mixérem rozmixujeme. Podle toho, jak chceme mít omáčku hustou, můžeme dát smetanu celou.
Omáčku podle potřeby dochutíme, prohřejeme, maso zbavené provázku naporcujeme a podáváme s rýží. Vhodný je i houskový knedlík.