Kančí v hříbkovém krému, v pomalém hrnci

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

850 g kančího masa na dušení
400 g povolené zmrazené hříbkové směsi
150 g slaniny
150-200 g smetany ke šlehání
2 lžíce oleje
1 cibule
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z mrazáku vytažené a mírně povolené hříbky dáme do sítka, propláchneme vodou a necháme okapat. Poté hříbky dáme na dno kameninové nádoby pomalého hrnce, zlehka opeříme, osolíme a promícháme.

  2. Maso opláchneme, osušíme, odkrojíme přebytečný tuk a blanky. Do masa uděláme ostrým nožem otvory, do kterých dáme na delší špalíčky nakrájenou slaninu.

  3. Maso osolíme, opepříme a pro lepší držení tvaru maso utáhneme provázkem. V pánvi na rozehřátém oleji restujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli. Na ni dáme prudce ze všech stran zatáhnout připravené maso a poté ho i s výpečkem přendáme do pomalého hrnce na hříbkovou směs.

  4. Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II.stupeň a vaříme 4 hodiny.

  5. Měkké maso z hrnce vytáhneme a uchováme v teple. K hříbkové šťávě přilijeme cca 3/4 kelímku smetany a ponorným mixérem rozmixujeme. Podle toho, jak chceme mít omáčku hustou, můžeme dát smetanu celou.

  6. Omáčku podle potřeby dochutíme, prohřejeme, maso zbavené provázku naporcujeme a podáváme s rýží. Vhodný je i houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!